Açılışa İlçe Kaymakamı Adem Öztürk,Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Albayrak,Belediye Kültür müdürü Dilek Çetinel,Belediye spor danışmanı Sait Babaoğlu, Halk eğitim müdürü Yener Yıldırım,Rehberlik araştırma müdürü Hasan Kara,Şube müdürleri,okul müdürleri ve ilçe tertip komitesi katıldı.
     
2016-2017 Bakırköy ilçesi okullararası sportif müsabakalar "Şehit Ömer Halisdemir Sezonunda yirmi branş ve yüz yirmi yedi kategoride yaklaşık altı ay boyunca farklı branşlarda mücadele edilecek.
        
Bakırköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Albayrak, "Amacımız  Okullar arası sportif müsabakalar ile ilçedeki okulların kaynaşması, sporcuların birbirini tanıması, yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kurulmasına katkıda bulunması sağlamaktır. Ayrıca,güçlü yarınlar için; okuyan, düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı hâline dönüştüren, gelişmelere açık, farklılıklara saygılı, yenilikçi, etik değerlere bağlı; karar süreçlerine katılan, kaynakları etkili değerlendiren, çevreye duyarlı, öz güveni yüksek, mutlu, sağlıklı ve güçlü bir gençliğin yetişmesini sağlamak amacı ile okullar arası sportif müsabakalara büyük önem veriyoruz" dedi.

İlçe Kaymakamı Adem Öztürk ise bugün İlçemizde var olan kapalı spor salonları,  sentetik sahalarıyla, yüzme havuzlarıyla, atletizm salonuyla, tenis kortlarıyla, cimnastik salonuyla, spor altyapısı bakımından İstanbul’un en zengin ilçelerinden birisidir. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Her yıl okullararası sportif müsabakalara katılım artıyor.Sağlıklı ortamlarda yapılan organizasyonumuza katılan tün sporculara başarılar diliyorum.dedi