Milletimizin ortak hafızasına Asrın Felaketi olarak kazınan 6 Şubat Depremleri ülkemizin kalbinde ve coğrafyasında silinmez bir iz bıraktı. Bu acı olayı anarken, aynı zamanda iyileşme yolculuğunu ve onun beslediği birliği yansıtan umut ruhunu da benimsiyoruz.

Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programında kalplerimizde hüzün ve aklımızda kaybettiklerimizle bir araya geldik.  Kaybettiklerimizi hatırladıkça hem üzüntüyle hem de felaketin ardından yağan sevgi ve destek için umutla baktık geleceğe. Kahramanlık hikâyeleri, hayatlarını hiçe sayarak çabalayan arama kurtarma personeli ve tüm yurttan araya gelen insanların çabaları, ortak insanlığımızın güçlü bir hatırlatıcısı oldu.

Anma programına katılan İl Müdürümüz Muhittin Özbay, depremin birinci yıl dönümünde deprem bölgesinde görev alan personel ve gönüllü gençlerimize teşekkür belgesi verdi.

“ Depremde görev alan tüm personel ve gönüllü gençlerimizin orada görev almakla yüzlerce binlerce gönüle dokundunuz. Yüzlerce binlerce dua aldınız’’ deyip herkese emekleri için teşekkür etti.