İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılı dolayısıyla Türkiye coşkulu kutlamalarla canlandı. Bu kutlu günde İstanbullular da İstiklal Marşımızın önemini idrak etmek ve Milli Kurtuluş Savaşı sırasında yapılan fedakârlıkları anmak için şehrin çeşitli yerlerinde bir araya geldi.

Personelimiz ve gençlerimizin katılımıyla İl Müdürlüğümüzde gerçekleştirilen “Mehmet Akif Ersoy'u Anma Şiir ve Türkü Dinletisi Programı’yla başlayan 12 Mart kutlamaları, hafta boyunca ilçe müdürlüklerimiz ve GSB İstanbul yurtlarında devam etti.

İstiklal Marşımızın önemini genç nesillere anlatmak amacıyla bir dizi kültürel etkinlik ve eğitim programlarını gençlerimizle buluşturduk. Tüm İstanbulluların marşımızın içindeki zengin tarih ve sembolizmi keşfetmesi için şehrimizin 39 ilçesinde gerçekleştirilen etkinlikler, kurtuluş mücadelemizdeki vatanseverlik ve birlik ruhunu İstanbul semalarına yaydı. 

İstiklal Marşı'nın coşkulu notaları sokaklarda yankılanırken, güzergah boyunca sıralanan izleyicilerde gurur ve dayanışma duygusu uyandırıldı.