Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) arasında imzalanan protokol kapsamında “Gençler Gönül Coğrafyamızı Keşfediyor” uluslararası gençlik değişim projesi ile gençler, yurtdışındaki tarihi ve kültürel mirasımızı görme imkânına sahip oluyor. 

Proje kapsamında dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın en başarılı okulu olan TDV Bakü Türk lisesi ile İstanbul Avcılar Gençlik Merkezi arasındaki gençlik değişiminin ikinci etabı Bakü’de gerçekleştiriliyor. 

01 Ekim’de başlayan ve 7 gün sürecek olan değişim programında gençler İçeri Şehir, Bakü Bulvarı, Kız Kalesi, Halı Müzesi, Şehitler Hiyabanı, Nizami Caddesi, Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Fahri Hiyabanı vb. tarihi ve kültürel alanları ziyaret etmenin yanı sıra, milli ve manevi değerler, ortak tarih, ortak gelecek gibi konularda münazara ve workshoplar gerçekleştiriyor. Ayrıca programda misafir gençler aile yanında konaklayarak Azerbaycan kültürünü ve aile yapısını daha yakından tanıma fırsatı elde ediyor. Değişim programına Türkiye’den Avcılar Gençlik Merkezi üyesi 22 genç katılırken, İstanbul’da gerçekleştirilen ilk etaba katılan Azerbaycanlı gençler de programa eşlik ediyor.