Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları (Deaflympics) kapanış töreni öncesi önemli açıklamalar yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İşitme Engelliler Olimpiyatları’yla ilgili genel bir değerlendirme yaptı. Konuşmasına görevi devraldığı Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür ederek başlayan Bakan Bak, Türkiye’nin misafirperverlik konusunda başarılı bir sınav verdiğini de belirtti.
 
Samsun’daki atmosferin çok etkileyici olduğunu belirten Bakan Bak,
Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak yoğun tempo içerisinde güzel bir iş çıkardık. Buradan en büyük pay Samsun halkına düşüyor. Salonların doldurulması, salonlardaki atmosfer çok güzel. Muhteşem bir tablo çizdiler” şeklinde konuştu.

Olimpiyatlarda Türkiye’nin başarılı bir performans sergilediğini aktaran Bakan Bak, Bizim ülkemizde 23.sü düzenlenen dünyanın üçüncü büyük olimpik organizasyonu olan başarıyla gerçekleştirdik. Bu süreçte bize deste olan sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Başbakanımıza, Samsunumuzun değerli bakanına ve milletvekillerine, valisine, belediye başkanına ve özellikle halkına çok teşekkür ediyoruz. Burada Türkiye güzel bir performans sergiledi. Şu anda futbol müsabakası var son final olarak gözüküyor. Şu anda 16 altın madalyamız var. Bu da daha önceki İşitme Engelliler Olimpiyatlarına göre yaklaşık iki kata yakın bir madalya artışı güzel bir tablo” ifadelerini kullandı.
 
Samsun’un artık bir olimpiyat kenti olduğunun altını çizen Bakan Bak, bu olimpiyatlarla birlikte kentin çehresinin değiştiğini söyledi.  
 
Türkiye’nin organizasyonlardaki başarısını bir kez daha gösterdiğini belirten Bakan Bak,”Şehirdeki binaların renkleri, sokakları değişti. Çok güzel bir tablo. Samsun halkının desteğiyle de bunu taçlandırmış olduk. Türkiye büyük organizasyonları yapabilecek, organizasyon yeteneği çok büyük bir ülke. Bundan önce biliyorsunuz Dünya Basketbol Şampiyonası’nı organize etmiştik, Dünya Güreş Şampiyonası’nı organize ettik.Ben Güreş Federasyonu başkanlığı yaptım benim başkanlık yaptığım dönemde de dünya şampiyonluğu organize edildi. Atletizm şampiyonası. Aynı zamanda Mersin’de Akdeniz Oyunları’nı gerçekleştirdik, Erzurum’da kış oyunlarını, Trabzon’da oyunlar gerçekleştirdik. Uluslar arası pek çok oyun ve organizasyonu organize ettik. Bu noktada sayın Cumhurbaşkanımızın sporcu olması, spor vizyonu nedeniyle de çok büyük atılımlar gerçekleştirdi bize düşen bu tesisleri gençlerimizle doldurmak, gençlerimizin bu salonlardan yararlanmasını sağlamak ve burada sağlıklı bir toplumu, spor kültürü olan bir toplumu oluşturmak. Bu noktada büyük adımlar atıyoruz. Burada Samsun’da halkımız misafirperverlik açısından da güzel bir sınav verdiler” değerlendirmesinde bulundu.
 
“Spor Tüm Dünyanın Ortak Dilidir”
 
Olimpiyatlardaki sloganı bir kez daha söyleyen Bakan Bak konuşmasını şöyle tamamladı: “Burada sloganımız da var. Sesimiz Spor. Spor ortak bir dildir. Tüm dünyada insanların arasında iletişimin en kolay kurulabildiği bir dil. Ben milletvekili olarak yurt dışına gittiğim de oranın milletvekilleriyle beraber önce ortak dilimiz olan sporu konuşuyoruz. Futbol maçları, diğer branşları konuşuyoruz. Oradan politikaya, diğer konulara geçiyorsunuz. İşte sporun bütün kitleleri hareketlendiren bu yapısı, ortak bir dil olması tüm dünyada barış için, kardeşlik için, güzel bir dünya için kullanılması gereken en önemli dillerden bir tanesi o da spor.