İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç mesajında;

Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi, 97 yıldır ilk günkü heyecan ve coşkuyla başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı barış ve refaha kavuşturmak, onlara daha parlak bir gelecek hazırlamak için büyük kararlılıkla çalışmaktadır.

23 Nisan 1920 tarihi, vatan topraklarını işgal etme teşebbüsleri karşısında, Türk Milletinin egemenliği eline alıp ülkesine sahip çıktığı günün simgesi ve aynı zamanda aziz milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını teşkil etmektedir. Sultan Alpaslan, Kılıçaslan, Ertuğrul Gazi ve Fatih Sultan Mehmed Hanlar’dan süregelen özgürlük, varoluş ve istiklal mücadelelerinin son halkası 23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla anlam bulmuştur. 

Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde “Milletin İstiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” parolasıyla yürütülen istiklal mücadelesi; TBMM’nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyetin kurulmasıyla sonuçlanırken, olağanüstü şartlar altında görev yapan Meclis, üstlendiği ağır sorumluluğu milletin iradesine uygun bir şekilde yerine getirerek gelecek nesillere kutsal bir miras bırakmıştır. 

23 Nisan’ı bizler için anlamlı kılan bir diğer nokta ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tarihi çocuklarımıza bayram olarak armağan etmesi olmuştur. Barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri olarak, dünyaya en güzel gözlerle bakan, yaşamak için bizlere umut veren, can veren evlatlarımızın yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmaması en büyük dileğimizdir. 

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak gerek şahsım gerekse kurum personelimiz adına şunu çok rahat söyleyebilirim ki; Siz çocuklar bizlerin ve ülkemizin geleceği, teminatısınız. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedefleri yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız. Bu söylemler doğrultusunda vatanın huzuru, mutluluğu, refahı ve gelişmesi için karşılaşacağınız her türlü zorluklar karşısında yılmayacağınıza olan inancımız tamdır. Ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı daha mamur hale getirmek, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak, hepimizin en büyük hedefidir.

Barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması noktasında en önemli katkıyı siz çocuklarımız yapacaktır. Hepinizi çok sevdiğimizi ve güvendiğimizi bir kez daha bu vesileyle tekrar etmek istiyorum.  Böylesi anlamlı bir günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşımız sırasında şehadet şerbetini içen kahramanlarımızı, Birinci Meclis üyelerini, saygı ve minnetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyorum.