Spor Genel Müdürlüğümüz ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 03.11.2010 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen Okul Spor Faaliyetleri’nde İstanbul, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nda 40 branşta 230.762 genç sporcuya ulaşarak yine büyük bir başarıya imzasını attı.

Sporun tabana yayılması ve spor yapanların sayısının artırılması amacıyla İstanbul genelinde başlatılan çalışmalar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilen koordineli çalışmalar neticesinde  meyvelerini vermeye devam ediyor.

İstanbul’da gerçekleştirilen sportif ve tesisleşmeye yönelik yapılan çalışmalar ile birlikte bir yandan yapımı devam eden spor tesisleri ve mevcut tesislerde devam eden yenileme çalışmaları ile birlikte gençlere daha iyi fiziki şartlarda spor yapmaları imkânı sunulurken, diğer yandan da sporun tabana yayılması amacıyla sürdürülen faaliyetler İstanbul’u okul sporları faaliyetleri içinde hem lisanslı sporcu hem de branş kategorisi açısından zirveye taşıdı.

2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı’nda 21 branşta 36581 öğrenci ile gerçekleştirilen Okul Spor Faaliyetleri; 2012-2013’te 25 branşta 41097 öğrenciyle buluşmuştu. 2013-2014 yılında da başarılı grafiğini sürdüren İstanbul, 33 branş ve 99495 öğrenciyle başarılarına bir yenisini daha eklerken, 2014-2015 yılı verilerine göre genel toplamda 152.768’e ulaşmıştı.

40 Branşta, 5736 okulda gerçekleştirilen Okul Spor Faaliyetleri,  Geleneksel Çocuk Oyunları ve Fiziksel Etkinlikler ile birlikte bu yıl 230.762 genç sporcu ile buluştu.

Spor ve Fiziksel Etkinliklerin önemine her fırsatta vurgu yapan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, sporun sadece rekabet ve yarış kavramlarıyla ilintili olmadığının altını çizerek, sayısal verilere ait yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

'' Okul Spor Faaliyetlerimiz ile birlikte fiziksel, mental ve sosyal yönden çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak öncelikli hedefimizdir. Çocuklarımız bu süreçte eğlenerek öğrenmenin keyfini doyasıya yaşadılar. İstanbul olarak elde ettiğimiz veriler gurur verici ve inanıyorum ki gerçekleştirilen koordineli ve uyumlu çalışmalar neticesinde İstanbulumuz önümüzdeki dönemlerde de yeni başarılara imzasını atacaktır. Bu bağlamda Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Spor Genel Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bizlere desteklerinden ötürü bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Başarılı çalışmalarıyla bu başarının önemli mimarlarından olan Okul Sporları ve Spor Şube Müdürlüğümüzü de ekip olarak ayrıca kutluyorum. Tüm öğrenci, öğretmen ve velililerimize bizlere desteklerinden dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.’’