İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. İl Müdürümüz Koç mesajında şunları söyledi:

“Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma gibi mânâlara gelir. Berat kandili, Allah'ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir.

Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Berat Kandili manevi dünyamızı yeniden imar edip güzelleştirmemize vesile olmak, milli ve manevi değerlerimizi daha da güçlendirerek yeni bir hayat sunmak, Rabbimizden şefaat ve merhamet istemek için büyük bir fırsattır. Müslümanlar olarak bu geceyi, kendimizi ve niyetlerimizi gözden geçirme vesilesi kılmalıyız. Bu gece, dünyanın barış ve esenlik yurdu olması için dua etmeliyiz. Bu müstesna gecede yapacağımız duaların, sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirmesini, kalplerimizden kini ve nefreti silmesini temenni ediyorum.
 
Tüm personelimizin, spor câmiasının, milletimizin ve İslam âleminin Berat Kandil’ini tebrik ediyor, bu gecenin; aziz milletimizin birliğinin ve beraberliğinin artmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”