İstanbul'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Taksim Meydanı ve Fatih Spor Kompleksinde düzenlenen törenle kutlandı.

Taksim Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde başlayan kutlamalar, Fatih Spor Kompleksindeki törenle devam ett. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından Taksim Meydanında düzenlenen törende İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla sona eren tören, Fatih Spor Kompleksine taşındı. 

Milli karateciler ve engelli sporcuların sportif gösterilerini sunduğu tören şölen havasında geçti. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu'nun katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç: "19 Mayıs 1919 öyle bir tarihtir ki bu tarih, ecdadımızın gelecek nesiller, ezansız, bayraksız, topraksız kalmasın diye yürütülen bir diriliş mücadelesinin adı, tarih sayfalarına altın harflerle yazılmış bir destansı öyküsüdür" dedi.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, 19 Mayıs'ın, vatanın düşman işgalinden kurtarılması ve bağımsızlık uğruna binlerce canın feda edildiği, yedi cihana meydan okunan şanlı tarihin destansı bir kilometre taşı olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, aziz milletin emsalsiz özverisi ve yüce meclisin cesur kararlarıyla yürütülen İstiklal Savaşı'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına vesile olmuştur. 19 Mayıs 1919 öyle bir tarihtir ki bu tarih, ecdadımızın gelecek nesiller, ezansız, bayraksız, topraksız kalmasın diye yürütülen bir diriliş mücadelesinin adı, tarih sayfalarına altın harflerle yazılmış bir destansı öyküsüdür. Unutulmasın ki ecdadımız, Uhud Savaşı'nın sancaktarı vücuduna kefen bulamayan Musab bin Umeyr'in, Hazreti Hamza'nın, adalet timsali Hazreti Ömer'in, Sultan Alpaslan'ın, Kılıçarslan'ın, Ertuğrul Gazi'nin inancını zırh bilip, arkalarına dönüp bakmadılar bile. Analar kınalı kuzularını cepheye yollarken, belki bir daha sarılamadılar çocuklarına. Lakin o kınalı kuzular, bu milletin her daim hayırla yad edeceği ve rahmet okuyacağı birer kahraman haline dönüştüler." diye konuştu.

Türkiye'nin en önemli potansiyelinin gençler olduğunu vurgulayan İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun bilincindeki nesiller olarak kendinizi en iyi şekilde yarınlara hazırlamalı, şanlı tarihimize bir tuğla da siz koymalısınız. Bilinmelidir ki bu ecdadımıza bir millet olarak borcumuzdur. Suriye'de savaşın hayatlarını alt üst ettiği, Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük özverisi ve duyarlılığı sayesinde ülkemizin kucak açtığı Suriyeli genç kardeşlerimize de sahip çıkın. Unutmayın ki onlar bize Selahaddin Eyyubi'nin emanetidir. Asırlarca birlik ve beraberliğimizin tesisi, kardeşlik ruhunun canlı tutulmasıyla bugünlere gelmiş bulunmaktayız. Bundan sonra da gençliğimizin özünde bu birlik ve beraberliğin güçlendirilmesiyle, yarınlarımız, bugünlerimizden daha güzel ve inşallah aydınlık olacaktır."

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri, İstanbul Valisi Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Selamet tarafından verildi.

Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil eden milli karateciler karate-kata, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren engelli sporcular da sportif gösterilerini sundu.