"19 Mayıs 1919; İstiklal mücadelesine egemen olan ruh ve ecdadımızın bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığının belgesi ve bu sayede yolumuzu aydınlatan cumhuriyet tarihimizin mihenk taşının miladıdır. Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendirmiş, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanına dönüşmüş ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasıyla da çiçek açmıştır.  

Samsun’da atılan İstiklal mücadelesi dalga dalga tüm Anadolu’ya yayılırken, bu sayede vatanın işgalden kurtarılması azim ve kararlılığı hakimiyet-i Milliye ile noktalanmıştır. Bu bakımdan 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına en önemli kilometre taşlarından biri olurken canlanan milli ruh, geçmişten geleceğe yolumuzu aydınlatmaya devam etmiştir. Ülkemiz; yakılan bağımsızlık meşalesi sayesinde, kuruluş felsefesinden, hakimiyet-i milliye ilkesine, milli iradeden demokrasiye pek çok alanda milletinden aldığı güçle yoluna emin adımlarla devam etmektedir.  O gün nasıl ki istiklalimiz için büyük bedeller ödenmiş ise bugünde istikbalimiz için büyük bedeller ödenmekte istikbal mücadelemiz şehitlerimizden aldığımız güçle devam etmektedir. Bu yönüyle bakıldığı zaman, düşman işgali tarafından kuşatılmış bir milletin bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919, aynı zamanda tüm dünyaya haykırılan bir varoluş narasıdır. 

İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs 1919, aynı zamanda 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi destansı haykırışlarımızın da kaynağını oluşturmaktadır. Bu sebepten dolayı gençlerimizin, 19 Mayıs ruhuyla birlikte 23 Nisan ve 29 Ekim ruhuna ilelebet sahip çıkacağına olan inancımız tamdır. Bilinmesi gerekir ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyoruz ki gençlerimiz; tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı kutladığımız bugünde bilinmesini isteriz ki; Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, sportif anlamda dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bizlerde kendimizi gençlerimizin hizmetkarı kabul ettik. Bunu yaparken de en büyük ilham kaynağımızı şanlı tarihimizden ve ecdadımızdan aldık.     

Buradan genç kardeşlerimize de seslenmek istiyorum. Bizler Sultan Alparslan’ın, Ertuğrul Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmed Han’ın, Çanakkale’nin nesliyiz…Bizler Anadoluyuz…Bizler bir bütünüz…Ecdadımızın bize miras bıraktığı bu vatan toprağının kolay kazanılmadığını, Yürüdüğümüz yollarda kefensiz yatan şehit kanlarının olduğunu, Bu vatanın ebediyete kadar ezansız ve bayraksız olamayacağını gelecek nesillere aktarmak en büyük borcumuzdur.   

Bu düşünceler içerisinde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum. En kalbi sevgi, saygı ve hürmetlerimle."