31. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası için geçen sezonun şampiyonu Pınar Karşıyaka ile Türkiye Kupası'nın sahibi Anadolu Efes, Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay’ın birlikte izlediği maçın son dakikaları büyük çekişmeye sahne oldu.

Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka'yı son saniye basketi ile 76-74 yenerek 4 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürdü. 10. Kez kupa sevinci yaşayan Anadolu Efes’e Şampiyonluk Kupası’nı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç birlikte verdi. Bakan Çağatay Kılıç ayrıca, Federasyon Başkanı Harun Erdenay'la birlikte Pınar Karşıyaka’lı oyunculara ödüllerini ve ikincilik şiltini takdim etti.


Bakan Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Anadolu Efes’i Tebrik Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda oynanan Basketbol 31. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Pınar Karşıyaka’yı 76-74 yenerek kupanın sahibi olan Anadolu Efes için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"31. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Samsun'da karşı karşıya gelen geçen sezonun şampiyonu Pınar Karşıyaka ile Türkiye Kupası'nın sahibi Anadolu Efes’i basketbolseverlere keyifli bir maç izlettirdikleri için kutluyorum. Büyük heyecana sahne olan maçta rakibini son saniye basketi ile 76 - 74 mağlup ederek sezonun en büyük kupası olan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Anadolu Efes Kulübünü tebrik ediyorum. ”