Maltepe Spor ve Kültür Parkı yarışma parkurunda 11 ilden 20 kulüp ve yaklaşık 300 sporcunun katıldığı Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası tamamlandı.
Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Kano Federasyonu’nun işbirliğinde düzenlenen Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası tamamlandı. İBB Maltepe Spor ve Kültür Parkı yarışma parkurunda gerçekleşen şampiyonaya 11 ilden 20 kulüp ve yaklaşık 300 sporcu katıldı.



5 kategoride kıyasıya mücadele


Büyükler, gençler, yıldızlar, minikler ve mini minikler kategorilerinde yapılan yarışlarda ilk gün 1000 m, ikinci gün 500 m, ve üçüncü gün 200 m yarışları yapıldı. Baştan sona çekişmeli geçen yarışları İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ile Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, sporcu yakınları ve çok sayıda vatandaş yerinde izledi.


Yarışların sonunda büyük erkekler kategorisinde Adana Gençlik ve Spor Kulübü, büyük bayanlar kategorisinde Rize Gençlik ve Spor Kulübü, genç erkekler kategorisinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve genç bayanlar kategorisinde Gökkuşağı Gençlik ve Spor Kulübü şampiyonluğa ulaşan ekipler oldu.



Su sporlarında yeni projeler için çalışmalar sürüyor 



Daha önce Sakarya’daki Sapanca Gölü’nde gerçekleştirilen Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün destekleri ile ilk kez İstanbul’da ve yine ilk kez denizde gerçekleştirildi. Su sporlarında İstanbul’u dünyanın merkezi haline getirmeyi amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kartal Orhantepe, Kadıköy, Küçükçekmece ve Haliç ile ilgili su sporları projeleri de ayrıca devam ediyor.


Sporun her dalı bu tesiste


Yarışların düzenlendiği İBB Maltepe Spor ve Kültür Parkı'nda ise su sporlarının dışında 1 adet futbol antrenman ve müsabaka sahası, 2 adet halı saha, 5 adet tenis kortu, 4 adet basketbol sahası, 2 adet voleybol sahası ve 2 adet idari bina ile İstanbul ve Türk sporuna hizmet edilmesi planlanıyor.