Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından tarihi Çanakkale Zaferi’nin ruhunu günümüz teknolojisiyle dijital mecralardan gençlere ulaştırılması amacıyla hayata geçirilen NUSRAT projesi, 25 Nisan-25 Mayıs tarihleri arasında 381.290 kullanıcıya ulaşarak büyük bir başarıya imzasını attı.

25 Nisan-25 Mayıs tarihleri arasında Android markette 30 günlük süre içerisinde 260.707, IOS markette 15 günlük süre içerisinde 120.583 kullanıcı tarafından indirilen Nusrat mobil oyunu ile gençlerin, genç yaşta şehit olan, Çanakkale Savaşının zorluklarını çok genç yaşta yaşayan ecdadının anlattıklarını görerek, duyarak ve hissederek öğrenmesi amaçlanıyor.

NUSRAT UYGULAMASI GOOGLE’DA DÜNYA SIRALAMASINDA

Global Top 500 En Yeni Uygulamalar sıralamasının ilk gününde listeye 284. sıradan giriş yapan Nusrat, 15 Mayıs tarihi itibariyle 5. Sırada yer alırken, 18-25 Mayıs tarihleri arası üçüncü sıraya yükseldi ve bir hafta boyunca üçüncülüğünü muhafaza etmeyi başardı.

Yurt dışında da büyük ilgi gören Nusrat, başta Almanya, Azerbaycan ve ABD olmak üzere Uluslararası arena’da bir çok ülke tarafından indirildi.

NUSRAT IOS PLATFORMUNDA DA YÜKSELİŞTE 

IOS kullanıcıları ile 11 Mayıs tarihinde buluşan, yayına girdiğinin 2. gününde Popüler Aramalar kategorisinde ilk sırada yer alan Nusrat, yayına girdiğinin 5. gününde Sadece Oyunlar değil  En Popüler Uygulamalar arasında Aramalarda 13. Sıraya yükseldi. 

Apple markete yüklendiği ikinci haftada en popüler uygulamalar arasında 7. sıraya kadar yükselen uygulama AppStore da Subway Surfers uygulamasını geride bırakarak, Candy Crush ve Clash of Clans gibi dünya devi oyunların hemen arkasında yer aldı. Yine 25 Mayıs 2015 tarihli verilere göre uygulamaya verilen oylar değerlendirildiğinde ise 24.918 kişi tarafından oylanan uygulama 5 üzerinden 4.80 puan almayı başardı.

NUSRAT MOBİL OYUNU
3 boyutlu mobil oyunun ilk bölümünde, elinde kalan son 26 mayını Çanakkale Boğazına döşeyerek düşman donanmalarına büyük kayıplar verdiren Nusrat Mayın Gemisi’nin bu tarihi görevi işleniyor. Diğer bölümlerde ise oyuncuların top atışları ve çatışmaların olduğu 18 Mart Deniz Muharebesi, Tekke Koyu Çıkarması, Kirte Köyü Muharebesi, Arıburnu Çıkarması ve Conk Bayırı gibi mücadeleleri başarıyla geçebilmesi amaçlanıyor.

Nusrat Mobil Oyununa ait indirme adresleri:

Google Play için: https://play.google.com/store/apps/details…

App Store için: https://itunes.apple.com/tr/app/nusrat/id990541585?mt=8

“Nusrat” ile ilgili bütün içerik ve detaylara aşağıdaki linklerden ulaşılabilirsiniz.

Web Sitesi Adresi:
 http://nusrat.gsb.gov.tr/ 
Facebook: 
https://www.facebook.com/GSBnusrat 
Twitter: 
https://twitter.com/GSBnusrat 
Fragman Youtube: 
https://www.youtube.com/watch?v=lKYdTz32i9w