Türk milletinin ilelebet birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşayacağını belirten Koç mesajında şunları söyledi:

“Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet; bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır.

91 yıl önce Büyük Atatürk'ün önümüze koyduğu “Muasır medeniyetler seviyesine ulaşma” hedefinde büyük mesafeler aldık. 
Atatürk’ün önderliğinde, vatan ve millet uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin insanüstü gayret ve fedakarlıkları ile elde edilen eşsiz bir zaferle kurulmuştur. Büyük Önder Atatürk’ün söylediği gibi; bugün de hepimize düşen ortak görev; milli değerlerimize, tarih şuurumuza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve bu olmazsa olmazlarımızı gelecek nesillere aktarmaktır.

Bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Türk milleti dili, kültürü, tarihi ve itibarlı kimliğiyle Cumhuriyetimizin 100.yılına el ele, gönül gönüle güçlü biçimde yürüyecektir.

Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden tâviz vermeden aşmayı bilmiştir. 

Geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili gençlerimiz, Şehit ve Gazilerimizin hatıraları ve fedakârlıklarını örnek alarak, Büyük Atatürk´ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve O´nun vazgeçilemez rejimi olan demokrasimizi her türlü tehdit ve tehlikelerden daima koruyacaktır. Cumhuriyet; Türk gençliğinin çalışmaları ile daha da yücelecek, dünya durdukça var olacaktır.

Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi Kahramanlarımızın, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize en derin saygılarımızı sunuyor, milletimizin ve tüm spor câmiamızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."