Son yıllarda dünyanın en istikrarlı karate ülkeleri arasında gösterilen Türk Karatesi, 5-9 Kasım’da Almanya’da yapılacak olan 22. Dünya Karate Şampiyonası’na odaklandı. Hem bayanlarda hem de erkeklerde zirveyi hedefleyen Milli sporcularımız, hazırlık kampı sürecinde son aşamaya geldi.

Fransa’daki son şampiyonada ülkemizi başarıyla temsil eden Bayan Milli Takımımız, Bremen kentindeki organizasyon için final kampına Kocaeli’de girdi. Gölcük’te bulunan The Ness Hotel’de final kampını gerçekleştirecek Bayan Millilerimiz, Bremen kentindeki Dünya Şampiyonası’nda zirveyi hedefliyor. 

ERÇİN: ŞAMPİYONLUKLAR KAZANMAK İSTİYORUZ


Kamp sürecine yaklaşık iki buçuk ay önce girdiklerini belirten Bayan Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Erçin, bu dönemde kuvvet, kondisyon ve teknik antrenmanlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Kamp süresince dört turnuvaya katıldıklarını ifade eden İbrahim Erçin, “Başarılı sonuçlar elde ettik. Bu turnuvalarda takımımızın eksiklerini görerek Dünya Şampiyonası’na gidecek son şeklini belirledik. Bu yıl Finlandiya’da takım halinde Avrupa Şampiyonu olduk. Son Dünya Şampiyonası’nda da takım halinde üçüncü olmuştuk. Hedefimiz Almanya’da dünya şampiyonluğu ve ferdi branşlarda da şampiyonluklar kazanmak” dedi. 

“BAŞARI TÜRK HALKININ VE KARATE CAMİASININ OLACAKTIR”


İlk hedeflerinin her zaman şampiyonluk olduğunu, ikincilik ve üçüncülüklerin daha sonra geldiğine dikkat çeken Teknik Direktör İbrahim Erçin, “Aramıza yeni katılan sporcularımız var. Onların takıma yavaş yavaş adapte olması gerekiyordu. Federasyonumuzun verdiği destek ile çok iyi yerlerde kamp yapma imkânı bulduk. Bu süreçte aramıza yeni katılan arkadaşlarımız ile diğer sporcular çok iyi uyum sağladılar. Geleceği daha net ve parlak görüyoruz. Bu takımımız ile daha nice şampiyonluklar kazanacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kazandıkları başarıların kişisel değil, Türk halkının ve karate camiasının başarısı olacağını vurgulayan İbrahim Erçin, “Halkımız Dünya Şampiyonası’nda bizi izlesin; desteklerini ve dualarını eksik etmesinler. Onlardan bunu istiyorum” diye konuştu.  

YÖNETİM KURULU’NDAN DESTEK

Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu, kampın ilk gününde Bayan Milli Takımımız’ı ziyaret etti. Mazeretleri bulunan üç üye dışında tam kadro olarak gerçekleşen ziyarette Bayan Millilerimizin antrenmanını izleyen Yönetim Kurulu, çalışmanın ardından tatlı ikramında bulundu. 

Federasyon Başkanımız Esat Delihasan, Bayan Milli Takımımız’ın beklenen seviyede olduğunu, şampiyonaya kadar da tam hazır hale geleceğini belirterek, “Dünyada karate dendiğinde ilk akla gelen ülkeler arasında Türkiye yer alıyorsa, bu başarıda onların payı büyük. Onlara inanıyoruz, güvenimiz tam. Son Dünya Şampiyonası’nda başarılı sonuçlar almıştık. Amacımız Almanya’da bunu tekrarlamak, bayrağı daha da yukarılara taşımak” dedi.