Üsküdar Burhan Felek Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, Güreş Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Genç, Spor A.Ş temsilcisi Deniz Adar, hocaların hocası Necdet Uçar ile Milli Takım Eski Teknik Direktörü Salih Bora ve eski şampiyon güreşçilerimizden Serhat Balcı katıldı.

İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, Uluslararası Cumhuriyet Kupası Güreş Turnuvası’nı 30. defa yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, böylesine anlamlı ve kapsamlı bir turnuvayı 30 yıl sürdürebilmenin büyük bir başarı olduğuna dikkat çekti.

30. Uluslararası Cumhuriyet Kupası Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvası’na dünya güreşinin ileri gelen ülkelerinin davet edildiğini söyleyen İl Müdürümüz şöyle konuştu:

“Organizasyon çerçevesinde, ata sporumuzda şanlı zaferlere imza atarak efsaneleşen olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlarımızı da aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Unutulmaz şampiyonlarımız da turnuvamıza şeref misafiri olarak davet edilmiştir.  Uluslararası arenada Türk milletinin yüzünü her zaman güldüren ata sporumuz güreşe biz de turnuvamızla destek vererek, yeni Hamzaların yetişmesine katkıda bulunacağız. Bu turnuvanın yaşatılması ve bugünlere kadar getirilmesi için büyük gayret sarfeden ve Türk Güreşine  unutulmaz hizmetlerde bulunan eski Güreş İl Temsilcimiz Taştan Koçak’ı bir kere daha rahmetle anıyorum. 

Turnuvaya destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürlüğü’ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ’ye, Türkiye Güreş Federasyonu’na ve emeği geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz personeline teşekkür ediyorum.   

Bu yıl 30’uncusunu düzenlemekte olduğumuz Uluslararası Cumhuriyet Kupası Gençler Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvası, her geçen sene önemini artırarak, güreşte ileri ülkelerin değer ve önem verdiği FİLA takvimine giren, “çeyrek asrı aşan” köklü bir turnuva haline gelmiştir. Öncelikle, turnuvanın bu seviyeye gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm katılımcılara başarılar diliyorum” 

Organizasyon: 

30. Uluslararası Cumhuriyet Kupası Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvası

Tarih: 24-26 Ekim 2014 (3 gün)
Yer: Burhan Felek 50. Yıl Spor Salonu
Ülkeler: Rusya (iki takım), Özbekistan, Kırgızistan, Gürcistan, İran (iki takım), Bulgaristan, Moldova, Macaristan, Romanya ve Türkiye. (10 ülke)

Program: 

24 Ekim 2014 Cuma: 

10.00 - 13.00: ve 15.00 – 17.00 Elemeler 17.00-17.30: Açılış Seremonisi 17.30 - 19.30: Yarı finaller ve finaller

25 Ekim 2014 Cumartesi: 

10.00 - 17.00: Elemeler
17.00 – 19.00: Yarı finaller ve finaller

26 Ekim 2014 Pazar:

10.00 – 15.00: Elemeler
15.00 – 17.00: Yarı finaller ve Finaller