103 yıl önce Sarıkamış Harekâtı sırasında Allahuekber dağlarında donarak vatan uğruna şehit olan askerlerimizi anmak, hâtıralarını canlı tutmak ve Sarıkamış’ın manevi iklimini yaşatmak amacıyla düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü, Çatalca’da gerçekleştirildi.

Düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt ile gençlik dernekleri, spor kulüpleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Gençlik Şühedanın İzinde temasıyla düzenlenen etkinlik, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşımızın okunması ve hemen akabinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Bizlere bu kutsal vatanı emanet eden atalarımızın aziz hatıralarını yaşatmak ve Sarıkamış ruhunu bir kez daha özümsemek amacıyla Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlarımız, 9 kilometrelik parkurda "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliğinde bir araya geldiler.

Törende bir konuşma yapan İl Müdürümüz Cemil Boz, ‘’Sarıkamış Harekâtı, milletin bekası için soğuk vatan toprağına sarılıp kefen olarak bembeyaz karlara bürünen ve tarihe, vatana adanmışlık abidesi olarak geçen kahraman Mehmetçiklerin yazdığı ölümsüzlük destanıdır.’’ sözleriyle başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘’ Şanlı atalarımız, bütün şartların aleyhlerine olduğunu, attıkları her adımın kendilerini ölüme biraz daha yaklaştırdığını bilmelerine rağmen, tereddüt etmeden son nefeslerine kadar mücadele etmişler, şehit olmuşlar ve yüce milletimizin engin gönlünde hak ettikleri yeri almışlardır.

Vatan sevdasıyla ölümü hiçe sayan bu kahramanlar, nesiller boyu saygı ve minnet duygularıyla hatırlanmaya devam edecektir.

Vatan, millet ve bayrak sevgisiyle cepheden cepheye koşan ve bu uğurda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyoruz.”