İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İl Müdürümüz Cemil Boz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bütün insanlığın kurtarıcısı sevgili peygamberimizin doğum yıldönümü ve insanlığın dirilişinde, karanlığın aydınlığa çıkışında çok önemli bir yere sahip olan mübarek Mevlid Kandilimizi en güzel şekilde ve anlamına uygun olarak değerlendirmeliyiz.

Bugün insanlığın yaşadığı sorunları göz önüne getirdiğimizde, Peygamberimizin ortaya koyduğu ve örnek olarak yaşadığı, hak ve adalet gibi kavramların, insanlık için ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılacaktır. 

Milletimiz ve bütün İslam âlemi her yıl yeni bir heyecanla Allah'ın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği ve peygamberler zincirinin son halkası olan Hz Muhammed (sav)'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlâkını özümsemek, ona duyulan içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplum şuuruna aktarmak düşüncesiyle, asırlardır onun dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. 
 
Gençlerimizin; Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in hayatını, örnek şahsiyetini ve öğretisini tanıtan kitapları okuyarak O’nu daha yakından tanımaları ve öğrendiklerini hayatlarına aktarmaya çalışmaları, beraberinde sayısız fayda ve bereketi getirecektir.

Başta Gençlik ve Spor Teşkilâtımız olmak üzere Tüm Milletimizin ve Bütün İslam Âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, dualarımızın kabul edildiği, huzurun, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünya diliyorum.”