İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü münasebeti ile bir mesaj yayımladı. İl Müdürümüz Cemil Boz mesajında şunları söyledi:

" Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal’i, ebediyete intikalinin 79. Yıldönümünde şükran ve saygıyla yâdediyoruz. Yüzyıllardır dünya tarihine yön veren ve çağ açıp çağ kapayan devlet adamları yetiştiren Türk milleti, yetiştirdiği en büyük liderlerden, bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde mâkus talihini değiştirmiş ve tarih sayfalarına büyük bir destan daha eklemiştir.  

Milletimizin kurtuluş mücadelesi verdiği dönemde, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak İstiklal mücadelesini başlatan Mustafa Kemal, sağladığı birlik ve beraberlik ile ülkemizi düşman işgalinden kurtarmış, millet iradesinin hakim kılındığı, ülke yönetiminde milletin söz sahibi olduğu demokratik bir yönetim şekli olan ve ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’i ülkemize armağan etmiştir.  

O'na "Ordu yok !" dediler, "Kurulur "dedi. "Para yok !" dediler, "Bulunur" dedi. "Düşman çok !" dediler "Yenilir" dedi. Ve bütün bu söylediklerini yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu mücadeleyi Türk Milletinin bekası için başlatmış, yürütmüş ve zaferle sonuçlandırmıştır. Çünkü O, tüm hayatını milletine adamış, Kurtuluş Savaşı’yla kazandığı mutlak bir zaferle tarihin mecrasını değiştirmiş, bilgi ve bilinçle özümsenmiş icraatlarıyla da ülkeye aydınlık bir geleceğin kapılarını açmış büyük bir liderdir.

Ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarmak için her seviyede, her vatandaşımızla çok daha fazla gayret etmek zorundayız. Ancak o zaman Atatürk'e, silah arkadaşlarına ve şehit ve gazilerimize karşı görevimizi yerine getirmiş oluruz.

Bir arada ve bağımsız olarak yaşama azim ve iradesi kırılmadıkça bir milletin asla yok edilemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamış Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.''