9-16 Nisan tarihlerinde Portekiz'de yapılan, 2014 Dünya Liseler Arası Voleybol Şampiyonası'nda, G Grubu'nda, Fransız Polinezyası, Danimarka ve Avusturya takımları ile mücadele eden temsilcimiz, rakiplerini üç maçta da  2-0’lık skorlarla geçerek grubunu 6 puanla lider bitirdi ve bir üst tura yükseldi.

İkinci turda Çek Cumhuriyeti karşısında set vermeden kazanan temsilcimiz, çeyrek finalde de geçen senenin Dünya Şampiyonu Brezilya'yı 2-0’lık skorla geçerek yarı finale yükseldi.

Yarı final maçında ev sahibi Portekiz’i 25-9,25-9,25-20'lik setlerle yenen  İstanbul Sarıyer Doğa Koleji, Dünya Finalini 16 Nisan'da Tayvan’ın Chinese Taipei takımı ile oynadı.

Final maçında Uzak doğu voleybolunun güçlü temsilcilerinden Chinese Taipei takımı karşısında iyi servis ve savunma yaparak ilk seti 25-17, ikinci seti 25-22, son seti de ezici bir üstünlükle 25-10 kazanarak Dünya Şampiyon oldu.

Sezon boyunca İstanbul Şampiyonası , Türkiye Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası’nda oynadığı bütün maçları kazanarak sezonu namağlup bitiren İstanbul Sarıyer Doğa Koleji Dünya Şampiyonu olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, yaptığı açıklamada, ''Sporcularımız Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerinin ve madalya için mücadele edeceklerinin sözünü vermişlerdi. Bizlere bu gururu yaşatan sporcularımızı alınlarından öpüyorum. Bu başarıda emeği geçen tüm yönetici ve teknik ekibi kutluyorum. Başarılarının artarak devam edeceğine tüm kalbimle inanıyorum'' şeklinde konuştu.