33. Uluslararası Cumhuriyet Kupası Gençler Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvası 20-23 Ekim’de Sancaktepe Taha Akgül Spor Kompleksi’nde yapılacak. Organizasyon’un basın toplantısı, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, Spor Faaliyetleri Şube Müdürümüz Kubilay Kalaycıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ve Sancaktepe Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Emin Yavuz katıldı. 

Rusya, Kırgızistan, Azerbaycan, Makedonya, Ukrayna, Irak, Gürcistan, Bulgaristan, Özbekistan, Romanya ve Türkiye olmak üzere toplam 11 ülkeden 150 sporcunun katılacağı turnuva UWW takviminde bulunuyor. 

Basın toplantısında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Uluslararası Cumhuriyet Kupası Güreş Turnuvası’nı 33. defa yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “Böylesine anlamlı ve kapsamlı uluslararası bir turnuvayı 33 yıl sürdürebilmek büyük başarıdır. Biz, 33. Uluslararası Cumhuriyet Kupası’na serbest ve grekoromende dünya güreşinin ileri gelen ülkelerini davet ettik. 

Organizasyon çerçevesinde, ata sporumuzda şanlı zaferlere imza atarak efsaneleşen olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlarımızı da aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Unutulmaz şampiyonlarımız da turnuvamıza şeref misafiri olarak davet edilmiştir.  

Uluslararası arenada Türk milletinin yüzünü her zaman güldüren ata sporumuz güreşe biz de turnuvamızla destek vererek, yeni Tahaların yetişmesine katkıda bulunacağız. Bu turnuvanın yaşatılması ve bugünlere kadar getirilmesi için büyük gayret sarfeden ve Türk Güreşine  unutulmaz hizmetlerde bulunan eski Güreş İl Temsilcimiz Taştan Koçak’ı bir kere daha rahmetle anıyorum. 

Turnuvaya destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne, Sancaktepe Belediyesi’ne, Türkiye Güreş Federasyonu’na ve emeği geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz personeline teşekkür ediyorum.   

Bu yıl 33’üncüsünü düzenlemekte olduğumuz Uluslararası Cumhuriyet Kupası Gençler Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvası, her geçen sene önemini artırarak, güreşte ileri ülkelerin değer ve önem verdiği UWW takvimine giren, “yarım asra yaklaşan” köklü bir turnuva haline gelmiştir. Öncelikle, turnuvanın bu seviyeye gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm katılımcılara başarılar diliyorum” dedi.