İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Cemil Boz’un mesajı şöyle:

“6 Ekim 1923’de İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun milli mücadele tarihinin en mutlu sayfalarından biri olarak kalmadığını, aynı zamanda milletin istiklal aşkının bir nişanesi olduğunu, hep birlikte idrak ediyoruz.

Asrın zalimleri geldikleri gibi bayrağımızı selamlayarak gitmişler, 6 Ekim'de kahraman ordumuz coşku ve sevinç gözyaşlarıyla İstanbul'da karşılanmıştır. 

İstanbul sadece geçmişiyle değil, bugünüyle ve geleceğiyle de gurur duyulacak bir şehirdir. 

İstanbul tarihiyle, kültürel birikimiyle, insani zenginlikleriyle ve doğal güzellikleriyle bütün dünyanın sembol şehirlerinden biridir. 

Barış ve hoşgörü kenti İstanbul'un işgalden kurtuluşu yalnız İstanbullular için değil, bütün milletimiz ve insanlık için zaferdir. 

İstanbul'un, geçmişten gelen büyük birikimini geleceğe taşıma iradesi ve iddiasını her zaman yaşatacak sağlam nesiller yetiştirmek bizim en büyük vazifemizdir.

Bu bayramı bizlere yaşatan tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz. 

Kıtaları ve medeniyetleri birbirine bağlayan eşsiz güzellikteki dünya şehri İstanbul'un kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutluyor, vatan için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum."