Türkiye Karate Federasyonu'nun kulüpler bazındaki en önemli turnuvası olan Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nın son gününde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü kürsünün en üstüne çıkmayı başardı.

12-14 Mayıs tarihleri arasında Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nın son gününde büyük erkek takım kumite müsabakaları yapıldı. Heyecanlı maçların yaşandığı kapanış gününde kulüpler mutlu sona ulaşabilmek için kıyasıya rekabet etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile Sakarya temsilcisi Pamukova Karate Spor Kulübü'nün buluştuğu final müsabakasında İstanbul ekibi mutlu sona ulaştı. Kadrosunda önemli yıldızları barındıran İ.B.B., son Avrupa şampiyonları Burak Uygur ve Uğur Aktaş ile ilk iki karşılaşmayı kazanarak seriye rahat başladı. Üçüncü mücadelede Rıdvan Kaptan ve Anıl Korkmaz maçı 0-0 eşitlikle sonuçlanınca kazanan dördüncü mücadelede belli oldu. Mehmet Barış Çak ile karşılaşan Aykut Usda maçın başlarında vurduğu yumrukla maçın skorunu belirledi ve kupa İstanbul ekibinin oldu. İ.B.B. ekibi bu sonuçla büyük erkek takım kumitede üst üste beşinci şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Organizasyonun son gününde elde edilen sonuçlar şöyle:

1 İstanbul Büyükşehir Belediye İstanbul

2 Pamukova Karate Spor Kulübü Sakarya

3 Hendek Spor Kulübü Sakarya

3 Kamikaze Karate İhtisas Spor Antalya