Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası’nın üçüncü gününe Türkiye damga vurdu. +78 kiloda Kayra Sayit Avrupa şampiyonu oldu, aynı sıklette Belkıs Zehra Kaya da bronz madalya kazandı. En son 2004’te Selim Tataroğlu ile Avrupa Şampiyonası’nda altın kazanan Türkiye, şampiyonluk hasretini Kayra Sayit ile bitirdi. Türkiye, Avrupa şampiyonasını bir altın, iki bronz madalya ile 46 ülke içinde yedinci kapattı.
 
KAYRA ZİRVEYE ÇIKTI
 
Bugün +78 kiloda tatamiye çıkan Kayra Sayit, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Macar Mercedesz Szigetvari’yi, çeyrek finalde de bir numaralı seribaşı Fransız Emilie Andeol’u yendi. Yarı finalde Litvanyalı Santa Pakenyte’yi, finalde de Ukraynalı Svitlana Iaromka’yı deviren Kayra, Kazan’daki Tatneft Arena’da İstiklal Marşımızı çaldırdı.
 
BELKIS’TAN DÖRDÜNCÜ BRONZ
 
+78 kiloda ilk turda maç yapmayan, ikinci turda Belaruslu Maryna Slutskaya’yı yenen Belkıs Zehra Kaya, çeyrek finalde Alman Jasmin Kuelbs’e kaybetti. Repesajda Rus Ksenia Çibisova’yı, bronz maçında da Litvanyalı Pakenyte’yi mağlup eden Belkıs, bronz madalya kazanıp podyumda Kayra’nın yanındaki yerini aldı. Belkıs, Avrupa şampiyonalarında 2012, 2013 ve 2015’ten sonra bir kez daha bronz madalya kazandı.