Ülkemizin genç yeteneklerinin keşfi ve eğitimi için devam eden Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı sayesinde spora yatkın gençlerimizin erken yaşlarda eğitimiyle ülkemiz spor kültürünün daha da gelişmesi hedeflenmiştir. Yetenek taramasıyla tespit edilen gençlerimiz antrenörlerimizin yakın takibi ve gözetimi altında tüm yurdu gururlandıran başarılara yürüyorlar.

 

İstanbul’un 39 İlçesinde de devam eden yetenek taramaları sporun şehri İstanbul’a yakışacak bir hızda ilerlemekte. Şu ana kadar genel tarama, test ve ölçümlere katılmış genç sayısı 111.072 gibi ciddi bir boyuta ulaşmıştır.

Özellikle Gaziosmanpaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde 19.04.2022 tarihinde tek bir bataryada 893 öğrencinin taranması Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı içinde bir rekor olarak kayıtlara geçmiştir. Antrenörlerimiz, beden eğitimi öğretmenlerimiz ve personelimizin özverili çalışmasıyla elde edilen bu sonuç İstanbul İl Müdürlüğümüz için gururlandırıcı bir başarı olmuştur. Aynı özverili çalışmayla İstanbul’un tüm ilçelerinde taramalarımız devam edecek.