Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü  tarafından gerçekleştirilen "Biz Bir Takımız" projesi kapsamında birbirleriyle eşleşen illerdeki çocuklarımız 14 hafta boyunca haftada 4 saat katılacakları spor ve sosyal uyum eğitimleri görecek. Kendi illerindeki eğitim sürecinin sonunda farklı illerden gelen arkadaşlarıyla ortak bir şehirde düzenlenecek kampta bir araya gelerek kardeşlik duygularıyla takım olma bilincini kazanacaktır.

Biz Bir Takımız projesi kapsamında Bingöl ile eşleşen şehrimizde Bakırköy Aybars Ak Ortaokulu’ndan 44 öğrenci ile sosyal uyum eğitimleri başlamıştır.

Bakırköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Çoşkun mentörlüğünde devam eden eğitimlere İl Müdürlüğümüz antrenörleri ve gençlik liderleri de katılmaktadır. Ayrıca 3 gönüllü öğrencinin de katıldığı projede gençlerimiz basketbol, oryantiring ve sosyal uyum dersleri almaktadır.   

14 haftalık sosyal uyum derslerinin sonunda İstanbul ve Bingöl’deki öğrencilerimiz arasında ortak kamp ve iller arası etkileşim faaliyetleri gerçekleştirilecektir.