Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “6. Tematik Kış Kampları” 10 ilde 10 farklı tema ile 31 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş anısına İstanbul’da düzenlenen kış kampının teması Uluslararası İlişkiler oldu.

10 ilden 150 gencin katıldığı kampın açılışı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Sayın Halis Yunus Ersöz ve İl Müdürümüz Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu’nun açış konuşmasıyla gerçekleşti.

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar’ın  “Eksen Türkiye” eğitiminden sonra Prof. Dr. Ferhat Pirinççi'nin "Uluslararası Sistem ve Türkiye" dersiyle devam eden 1. gün ders programı Beyoğlu Gençlik Merkezi Orkestrası’nın performansıyla noktalandı. Birbirinden eğitici derslerden sonra Çamlıca Camii'nin büyüleyici atmosferi eşliğinde İstanbul'u izleyen gençlerimiz Kış Kampının ilk günü film gösterimiyle tamamlandı.

Edirnekapı Şehitliğinde ziyaretiyle başlayan ikinci günde gençlerimiz İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un mezarı başında dua ettikten sonra şehit ailesi ziyaretinde bulundu. Daha sonra Sevda Türküsev'in "Uluslararası İlişkilerde İletişimin Önemi",  Dr. Murat Arslan’ın "Doğu Akdeniz ve Libya'da Güvenlik ve Askeri İş Birliği", Mürsel Bayram’ın "Kara Kıta ve Türkiye" isimli konferanslarıyla devam eden 2. gün programı masa tenisi turnuvasıyla son buldu.

İsmail Halis'in "Bağımsız Türkiye" dersiyle başlayan 3. gün rehber eşliğinde Boğaz turuyla devam etti gençlerimiz İstanbul'un tarihine doğru büyülü bir yolculuğa çıktıktan sonra Prof. Dr. Osman Köse’nin "Kıbrıs Harekatı ve Rauf Denktaş" konulu konferansına katıldı. Gün sonunda gençlerimiz kamp boyunca katıldıkları derslerden hazırlanan soruların sorulduğu bilgi yarışmasında bilgilerini sınadı.

Tarihi ve kültürel geziyle dopdolu geçen 4. günde gençlerimiz; Panorama 1453 Müzesi, Ayasofya Camii, Sultanahmet Meydanı, Topkapı Sarayı, 8D Sinema ve Planetaryum, Mehmet Akif Ersoy Sanat Müzesi, Çanakkale Zafer Müzesi ziyaretiyle günü noktaladı.

Kış kampımızın son gününde Ayşe Böhürler ve Süleyman Seyfi Öğün "Uluslararası İlişkilerin Düşünsel Arka  Planı" isimli dersle gençlerimizle bir araya geldi.