Çocuk, genç ve engelli bireyleri spora yönlendirmek ve toplumda spor kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla yaz tatilinde İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yaz spor okulları düzenleniyor.

Her yıl düzenli olarak organize edilen yaz spor okullarında bu yıl İstanbul’un 35 İlçesinde 05-18 Yaş Grubu çocuk ve gençlerimize 42 spor branşında ve 13 ilçede 12 engelli spor branşında ücretsiz spor eğitimi verilecek.

“Hedefimiz 7’den 70’e Tüm Vatandaşlarımızın Spor Yapması”

Spor, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimi için büyük önem taşıyor. Her yıl düzenlenen ve geçen yıl 32 bine yakın sporcunun katıldığı spor faaliyetlerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Cemil Bağlama anlattı. 

Dr. Bağlama, “Halk sağlığının korunmasına 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın spor yapmasına, yarınlarımızın teminatı, en büyük hazinemiz olan gençlerimizin fiziksel, mental ve sosyal anlamda iyi bir şekilde yetişmelerine katkıda bulunarak devletimizin gençlerimize yönelik sunduğu bu güzel imkânlardan en üst seviyede yararlanmaları amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Dr. Bağlama, “Çocuklarımızın, gençlerimizin sporu bir yaşam kültürü haline getirmesi ve yaşam felsefesi olarak görmesini sağlamak ve bu bağlamda sporu tabana yayarak, hayatları boyunca sporu kendilerinde önemli bir yapı taşı haline getirmek istiyoruz.” diye ekledi.

“Şampiyonlar Yetiştirmek İstiyoruz”

Dr. Bağlama, “Gençler bizim geleceğimiz. Onlara geleceğimizin yapı taşları olarak bakıyoruz.  Bu ülkede yaz spor okullarında yetişen yeni şampiyonlar çıkmasını temenni ediyoruz. İlerleyen zamanlarda büyük şampiyonlar yetiştirip İstiklal Marşımızı bütün dünyada dinletmek, bayrağımızı göndere çektirmek bütün amacımız. Biz bunun için gayretle, el birliğiyle çalışıyoruz.” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 2 bin 28 spor kulübü, 90 bin faal ve 686 bin 445 genel lisanslı sporcu bulunuyor. Müdürlüğe bağlı tesisler 24 saat aktif olarak çalışıyor. Ayrıca İstanbul’da 7 bölgede Gençlik Merkezi bulunuyor. Müdürlüğe bağlı yurtlarda ve gençlik merkezlerinde eğitim ağırlıklı çalışmalar da yürütülüyor.  

Çocuklara ve gençlere yönelik olarak futbol, basketbol, karate, masa tenisi, boks, güreş, okçuluk, yüzme, jimnastik gibi 42 spor branşında; engelli bireylere yönelik olarak ise masa tenisi, basketbol, judo, karate, taekwondo, atletizm, tenis, futbol, yüzme, güreş, voleybol gibi 12 branşta eğitimler veriliyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://istanbul.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilir.


Haber Detayı için: http://www.istanbul.gov.tr/yaz-spor-okullarindan-yeni-sampiyonlar-cikmasini-istiyoruz