Ülkemiz tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi halkımızın her bir ferdinin kalbinde derin bir yara açarak hafızalarda acı dolu izler bırakmıştır. Fakat necip milletimize bu faciadan kalan tek şey acı ve keder değil aynı zamanda dayanışmanın getirdiği güven ve enkaz altında direnerek hayata tutunan vatandaşlarımızın bizlere verdiği umut olmuştur.

Dayanışmayı yaşatarak depremzede vatandaşlarımızın acılarını hafifletmek için Devletin tüm bileşenleri el ele vererek ülke çapında bir kardeşlik iklimi estirmeye devam etmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bu iklime katkı sağlayarak ülke genelindeki tüm GSB yurtlarını 850 bin kapasite ile depremzedelerin hizmetine açtı.

İstanbul özelinde de Anadolu Yakası’nda Mahmut Celalettin Ökten, Avrupa Yakası’nda ise Büyükçekmece Öğrenci Yurdu depremzede vatandaşlarımız için hazırlandı. Halihazırda ağırlamaya başladığımız vatandaşlarımız için yurtlarımızda konaklama desteği dışında sağlık, gıda ve psikososyal desteği de sağlanmaktadır.

İl Müdürlüğümüz tüm imkânlarıyla depremzede vatandaşlarımıza destek olmaya devam edecektir. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız.