Üniversite hayatları boyunca öğrencilere aile sıcaklığında konaklama hizmeti veren yurtlarımız aynı zamanda gençlerimizin ufkunu açan çeşitli eğitimler ve sosyal aktivitelerle geleceğe dokunuyor.

Sadece konaklama alanlarından çok daha fazlası olarak hizmet veren yurtlarımız eğitim öğretim yılı boyunca sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle gençlerimizin yanında olmaya devam ediyor.

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen atölyeler ve dersler dışında sürekli değişen temalarla gerçekleştirilen farklı eğitimlerle yurtlarımızda konaklayan öğrencilere çok geniş bir yelpazede eğitim fırsatı sunuyoruz. Dönem boyunca, Genç Psikolojisi’nden, Akran Zorbalığı Eğitimi’ne, Çevre Duyarlılığı’ndan Bağımlılıkla Mücadele’ye varıncaya kadar farklı eğitimler ve atölyelerle buluşan gençlerimiz, her yıl düzenlenen Tematik Kış Kampları’nda da yurtlarımızdaki eğitim programının en yoğun haliyle tanışıyorlar.

Yurtlardaki atölye ve eğitim faaliyetleri hakkında konuşan İl Müdürümüz Prof.Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, bu faaliyetlerin yıl boyu devam edeceğini belirterek “gençlerimizin okul dışında da hem eğlenip hem öğrenmeye devam etmesinin çok önemli olduğunu” söyledi. GSB yurtlarının sadece konaklama alanları olmadığını ve esasen bundan çok daha fazlası olduğunu belirten Hacıcaferoğlu, “Yurtlarımız bizim için geleceğe dokunduğumuz yerlerdir.” dedi.