İl Müdürümüz Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Cumhuriyetin, aziz milletimizin aydınlık ve müreffeh bir geleceğe yürüme, çağdaş dünyada hak ettiği saygınlığı alma kararlılığının göstergesi olduğunu belirten İl Müdürümüz mesajında;


‘’Kurtuluş savaşımız boyunca yurdumuzun dört bir köşesinde vatanı uğruna canını siper eden kahraman ecdadımız, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde emsali görülmemiş zaferlere imza atarak, Cumhuriyet ile taçlandırdığımız yeni bir destan yazmıştır.


İstiklal ve istikbal sevdası ile Malazgirt’te başlayan bu şanlı yürüyüş, asırladır milletimizin ayaklarına vurulmaya çalışılan bütün prangaları bertaraf etmiş, ebediyete kadar da bu uğurda, cumhuriyetimizin, ay yıldızlı bayrağımızın ve kutsal değerlerimizin gölgesinde devam edecektir.


Tarihi şerefle yazılmış necip milletimiz, hiç şüphe yok ki dün olduğu gibi bu gün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne ve birliğine yapılan saldırılara karşı geçmişinden aldığı güç ve ilhamla, bağımsız ve onurlu yaşama azim ve kararlılığını her daim sürdürecektir.


Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘’Ey yükselen yeni kuşak! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz!’’ vecizesi gelecek nesillere bırakılan önemli bir mirastır. Bu kutlu yolda bizlerde Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmaya ve en değerli hazinemiz gençlerimizin yoluna ışık tutmaya devam edeceğiz.


Sözlerime son verirken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını ve bugüne kadar milletimizin bütünlüğünü bozmak adına yapılan hain saldırılarda şehit düşen tüm şehitlerimizi tazimle ve minnetle yâd ediyor, ilk günkü sevinç ve heyecanla karşılayacağımız Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü bir kez daha tebrik ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.’’