Bağımsızlık ateşinin yakılışının ve aziz milletimizin özgürlüğe bağlılığının nişanesi olan milli mücadelemizin 105. yılını kutlamanın haklı sevinci ve gururu içerisindeyiz.

19 Mayıs 1919 iradesinin 105. yıl dönümünde, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda İl Müdürlüğümüz kutlama programlarıyla İstanbul’da 19 Mayıs rüzgârı esti.

15-21 Mayıs Gençlik Haftası adı altında bütün bir haftaya yayılan 19 Mayıs kutlama programları bir hafta boyunca gençlerimizi, tarih bilinci kazandıracak etkinlikler ve birbirinden eğlenceli sportif faaliyetlerle buluşturdu.

19 Mayıs Pazar günü saat 9.30’da Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunularak başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı programı açılış töreninin ardından Cemal Reşit Rey Fuar Alanı’nda salon etkinliğiyle devam etti.

İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu Komutanı Ali Sivri ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen törenin saygı duruşu ve istiklal marşından sonra açış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Muhittin Özbay salonda bulunan kalabalığı selamlayarak günün anlam ve önemini belirtti. 

Konuşmasının sonunda Milli Mücadele kahramanlarını anan İl Müdürümüz tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Konuşmadan sonra çeşitli gösterilerle devam eden salon programı tüm katılımcılar için eğlenceli anlara sahne oldu: “Kurtuluş Savaşında” isimli tiyatro eseriyle katılımcıların karşısına çıkan gençlerimiz izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Kurtuluş savaşı kahramanlarının canlandırmasının yapıldığı eser katılımcılardan büyük beğeni topladı. Bunun dışında; Taekwondo, wushu, jimnastik, rekreatif spor gösterileri ve halk oyunları ile şenlenen salon programı kapanışından sonra 19 Mayıs kutlamaları salondan meydanlara geçerek neşeli kutlamaları tüm güne yaydı.

"Gençlik Ata'nın İzinde Bisiklet Turu" ile hızlanan kutlamalar Şanlı bayrağımız ve Haliç’in eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleştirilen “Su Sporları Bayrak Geçiti”yle birlikte son buldu..

Kutlamalar sonunda gençlere seslenen İl Müdürümüz Muhittin Özbay; gençlere 19 Mayıs ruhuna sahip çıkmaları için çağrıda bulundu:

Değerli gençler;

Bu büyük mirasın meşale taşıyıcıları olan sizlere büyük bir güven ve gurula bakıyoruz. Geleceği şekillendirmek sizin elinizde ve ulusumuz sizin bağlılığınız, yenilikçiliğiniz ve meziyetleriniz sayesinde gelişmeye devam edecek. Geleceğimizin anahtarının sizde olduğunu biliyor ve bizi daha parlak ve müreffeh yarınlara taşıyabileceğinize inanıyoruz.

Daha güzel yarınlar için çıktığınız bu bayrak yürüyüşünde; kendinizden şüphe ettiğiniz de, yorulduğunuz da ya da zorlandığınızda sizler için verilen mücadeleyi ve kahramanlıkları hatırlayıp tarihinize ve kendinize güvenin. Ve asla unutmayın sizlerin sırtındaki bu büyük sorumluluk, Ulu önde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiştir, çünkü Atatürk içinizdeki cevhere ve 19 Mayıs ruhunu hep canlı tutacağınıza güveniyordu: 

"Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."