Yüce milletimizin bağımsızlık ve özgürlük nidalarıyla yedi düveli sarsmasının 105. yılında, 19 Mayıs ruhu her zaman olduğu gibi hepimizin yüreklerinde yanıyor.

Değerli gençler;

Bu büyük mirasın meşale taşıyıcıları olan sizlere büyük bir güven ve gurula bakıyoruz. Geleceği şekillendirmek sizin elinizde ve ulusumuz sizin bağlılığınız, yenilikçiliğiniz ve meziyetleriniz sayesinde gelişmeye devam edecek. Geleceğimizin anahtarının sizde olduğunu biliyor ve bizi daha parlak ve müreffeh yarınlara taşıyabileceğinize inanıyoruz.

Daha güzel yarınlar için çıktığınız bu bayrak yürüyüşünde; kendinizden şüphe ettiğiniz de, yorulduğunuz da ya da zorlandığınızda sizler için verilen mücadeleyi ve kahramanlıkları hatırlayıp tarihinize ve kendinize güvenin. Ve asla unutmayın sizlerin sırtındaki bu büyük sorumluluk, Ulu önde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiştir, çünkü Atatürk içinizdeki cevhere ve 19 Mayıs ruhunu hep canlı tutacağınıza güveniyordu: 

"Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."

Bağımsız, başı dik ve güçlü ülkemizde yaşadığımız her gün gibi bu özel günde de 19 Mayıs 1919'da milli mücadeleyi başlatarak Türkiye'yi bağımsızlığa kavuşturan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz kahramanlarımızı tüm şehit ve gazilerimizi saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyoruz.