19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı gününün bulunduğu hafta olan 15-21 Mayıs, her yıl Gençlik Haftası olarak tüm yurtta kutlanmakta. Çeşitli gençlik ve spor faaliyetleriyle 19 Mayıs coşkusunu tüm haftaya yayan Gençlik Haftası etkinlikleri bu yıl da gençlerimizle buluşuyor.

İstanbul özelinde Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başlayan Gençlik Haftası coşkusu tüm ilçelerde gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. 1 hafta boyunca sürecek olan spor turnuvaları, bayrak yürüyüşleri, konferanslar, gençlik faaliyetleri ve eğlenceli etkinliklerle buluşacak olan gençlerimiz tarih bilinci kazanarak 19 Mayıs heyecanını derinde yaşayacaklar.

Gençlik Haftası, İl Müdürlüğümüze bağlı yurtlarımızda da turnuvalar, konferanslar ve eğlencelerle kendini gösterecek.

Gençlik Haftası açılışıyla ilgili konuşan İl Müdürümüz Muhittin Özbay “19 Mayıs ruhunu hissetmek ve Gençlik Haftası rüzgârını yakalamak isteyen tüm İstanbulluları etkinliklere davet ediyorum” diyerek kadim şehrimize gençliğin çok yakıştığını ve 105 yıl önce olduğu gibi bugün de gençlin gücü ve cesaretiyle ilerlediğimiz söyledi.