Bağımsızlık ateşinin yakılışının ve ezilen dünyanın yüz akı direnişlerinden olan milli mücadelemizin 103. yılını kutlamanın haklı sevinci ve gururu içerisindeyiz.

Mazlum milletlere umut olan milli mücadelemizin 103. yıl dönümünde İl Müdürlüğümüz kutlama programlarıyla İstanbul’da 19 Mayıs rüzgârı esti.

15-21 Mayıs Gençlik Haftası adı altında bütün bir haftaya yayılan 19 Mayıs kutlama programları bir hafta boyunca gençlerimizi, tarih bilinci kazandıracak etkinlikler ve birbirinden eğlenceli sportif faaliyetlerle buluşturdu.

19 Mayıs Perşembe günü saat 9.30’da Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunularak başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı programı açılış töreninin ardından Cemal Reşit Rey Fuar Alanı’nda salon etkinliğiyle devam etti.

İstanbul Valisi Ali Yerli Kaya, 1. Ordu Komutanı Kemal Yeni ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen törenin saygı duruşu ve istiklal marşından sonra açış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu salonda bulunan kalabalığı selamlayarak günün anlam ve önemini belirtti: 

“Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan, kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 103. yıl dönümü. Sizleri, hepimizin yüreklerinde yanan 19 Mayıs ateşiyle, 19 Mayıs iradesiyle ve 19 Mayıs ruhuyla selamlıyorum!”

Konuşmasının devamında gençlere seslenen İl Müdürümüz geleceğin banisinin gençlik olacağını belirtti:

“Sevgili Gençler,

Bu bayram sizin. Şan ve şeref dolu tarihimizin gururunu gelecek nesillere siz aktaracaksınız. Hepiniz farklı yetenek ve ilgi alanına sahipsiniz. Bilim, eğitim, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda birbirinizi tamamlayarak birlik ve beraberlik içinde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine siz taşıyacaksınız.

Binlerce şehit vererek, büyük özveriler ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti sonsuza kadar yaşatmak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Biliyoruz ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.”

Konuşmasının sonunda Milli Mücadele kahramanlarını anan İl Müdürümüz tüm vatandaşların bayramını kutladı:

“Sözlerime son verirken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.”

Konuşmadan sonra çeşitli gösterilerle devam eden salon programı tüm katılımcılar için eğlenceli anlara sahne oldu: Taekwondo, wushu, jimnastik, rekreatif spor gösterileri ve halk oyunları ile şenlenen salon programı kapanışından sonra 19 Mayıs kutlamaları salondan meydanlara geçerek neşeli kutlamaları tüm güne yaydı.

"Gelenekten Geleceğe El Ele" ismiyle Tarihi Yarımada’da 1919 gencimizle gerçekleşen harmandalı gösterisinden sonra  "Gençlik Ata'nın İzinde Bisiklet Turu" ile hızlanan kutlamalar saat 19.19’da Üsküdar meydandan Harem’e kadar devam eden gençlik yürüyüşüyle sonlandı.

Kutlamalar sonunda gençlere seslenen İl Müdürümüz; gençlere 19 Mayıs ruhuna sahip çıkmaları için çağrıda bulundu:

“Değerli gençler: 19 Mayıs hiç bitmeyen bir ruhtur; birlik, beraberlik ve tükenmez mücadele azmiyle dolu olan bu ruha sonuna kadar sahip çıkın.”