Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında İstanbul’da  gerçekleştirilen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Proje kapsamında İl Müdürlüğümüze bağlı yüzme havuzlarımızda ücretsiz ve pandemi kurallarına uygun şekilde ve gerekli hijyen şartları sağlanarak, yüzme bilmeyen, öğrenmek isteyen herkese yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Okul müdürlükleri ve muhtarlıklar ile gerekli koordinasyon çerçevesinde ulaşım konusunda da gerekli destek verilerek sporcuların tesislere ulaşımı İl Müdürlüğümüz spor otobüsleriyle sağlanırken, belirlenen saatler ve istasyonlardan sporcularımız alınarak tesislerimize ulaştırılıyor.

Alanında uzman antrenörlerimiz yönetiminde sistematik bir şekilde ilerleyen çalışmalarla yüzme öğrenen kişi sayısında da yıl sonuna kadar önemli rakamlara ulaşılması hedefleniyor.

Sporun tabana yayılması ve yaygınlaştırılması noktasında gerçekleştirilen faaliyetlerin önemine değinen İl Müdürümüz Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, ‘’Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu liderliğinde sürdürülen Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi ile Türkiye’nin dört bir yanında çok kıymetli çalışmalar yürütülmektedir. İstanbul olarak bizlerde gerek yeni faaliyete geçmiş gerekse yenilenen yüzü ile modernizasyonu yapılmış tesislerimizle sporcularımıza en iyi imkanları sunmak ve hizmet vermek gayreti içerisindeyiz. Yıl sonuna kadar yüzme öğrenen kişi sayısında önemli bir ivme yakalayacağımızı ümit ediyorum. Yüzme öğrenmek isteyen herkese tesislerimizin kapıları sonuna kadar açık. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı fiziksel, zihinsel, mental ve sosyal yönden faydaları ile bir çok payda altında bir araya getiren sporda buluşmaya davet ediyorum.’’ dedi.