Çocuk, gençlerimiz ve engelli bireylerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla İl Spor merkezleri projesi kapsamında hayata geçirilen Yaz Spor Okulları faaliyetlerimiz İstanbul'da büyük bir coşkuyla başlıyor.

Her yıl düzenli olarak organize edilen yaz spor okullarımızda bu yıl İstanbul’un 35 İlçesinde 05-18 Yaş Grubu çocuk ve gençlerimize 42 spor branşında ve 13 İlçede 12 engelli spor branşında ücretsiz (yüzme hariç) spor eğitimi verilecek.

Proje kapsamında çocuk ve gençlerimizin spora yönlendirilmesi, kötü ve zararlı  alışkanlıklardan koruması, tatil ve serbest zamanlarını uzman antrenörlerimiz yönetiminde düzenli ve en iyi şekilde değerlendirmelerine olanak sağlayarak fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Binlerce çocuk ve gencimize hizmet verecek şekilde planlanan yaz spor okullarının açılış töreni ise Genel Müdürlüğümüzün 81. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla 29 Haziran 2019 Cumartesi günü Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak organizasyonda İl Spor Merkezlerinde yetişen çocuk ve gençlerimizin sunacağı spor gösterileri ve aktiviteleri ile görsel bir şölene dönüşecek olan program saat 10:00’da başlayacak.