Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca yürütülen ve gönüllü gençlerin herhangi bir maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak veya genel olarak toplumun yararına olduğu değerlendirilen sosyal faaliyetleri kapsayan Damla Projesi devam ediyor.

Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nce yürütülen Damla Projesi’nin ilk etabı, 24-30  Temmuz tarihleri arasında Kars, Ardahan, Hakkâri, Giresun, Artvin, Kırıkkale ve Karabük illerinde uygulandı. Projenin ilk etabında 140 gönüllü genç, 15 bin kişiye ulaştı. 

Damla Projesi’nin ikinci etabı ise Ordu, Burdur ve Antalya’da devam ediyor. Bu üç ilde uygulanan programda 60 gönüllü genç, Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, Sevgi Evi ve Çocuk Evleri ziyaretleri, köylerde ve Kur’an-ı Kerim kurslarında çocuklarla çeşitli aktiviteler ve köy halkı ile bir araya gelme, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerinin yapılması, kuş yemliği yapma etkinliği, mezarlık, şehitlik ziyareti ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri, kurum ziyaretleri gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştiriyor. Projenin ikinci etabı ile söz konusu illerde yaklaşık 7 bin kişiye ulaşıldı.

Damla Projesi’nin uygulanmasına 13-20 Ağustos tarihleri arasında Gaziantep, Malatya, Tokat ve Eskişehir illerinde devam edilecek.

11 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecek proje ile toplamda 39 ilde 880 gönüllü gencimizle birlikte yaklaşık 100 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.