EYOF’u en güzel şekilde organize edeceklerini belirten Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, tesisleri gezisi sırasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’den bilgi aldı. Tesislerde oyunlar sürecinde bulunması ve yapılması gerekenleri anlatan Baykan, açılış törenlerinin Kazım Karabekir Stadı’nda olacağını belirterek, “Burası 2011 Universiade döneminde baştan sona yeniden yapılmış bir stadyum ve tesisimiz her türlü donanıma sahip, açılış törenleri aynen Universiade’da olduğu gibi EYOF 2017’de de bu statta yapılacak. Şimdiden tüm Erzurumluları ve bölge insanını Şubat ayında organize edeceğimiz EYOF açılış törenlerine bekliyoruz” dedi.

Bu arada Baykan’ın tesisleri gezisinde Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Uluslararası Spor Organizasyonlar Daire Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner ile Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu. 

Türkiye’nin 2017 Kış Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) kapsamında 40 ülkeden 832 sporcuyu Erzurum’da ağırlayacağı etkinlik, 12-17 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek.