Gençlik ve Spor Bakanlığı, Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’İşitme Engelliler Manevi Mimarlarını Öğreniyor’ projesi Ankara, Kahramanmaraş, Sivas, Samsun, Bursa ve İzmir’den sonra final olarak İstanbul ayağı gerçekleştirildi.
 
Proje kapsamında işitme engellilere Türbeler ve Kutsal mekânlar tanıtıldı. İşitme engelli gençlere bulundukları bölgenin manevi mimarlarının anlatıldığı 1 gün süreli manevi mimarlar eğitimi verildi. Çok sayıda işitme engelli gencin katıldığı etkinlik Eyüp Sultan Türbesi ziyareti ile başladı. Başta Eyüp Sultan Hazretlerinin hayatını olmak üzere diğer manevi mimarların İşaret diliyle hayatlarının anlatımında öğrenciler duygulu anlar yaşadı.
Proje kapsamında gençlerin iletişim ve öğrenme gibi sorunlarının yanı sıra duygusal, sosyal ve akademik açıdan yaşamış oldukların sıkıntıların olumsuz etkilerinin azaltılmasıyla ilgili çalışmalar da yer aldı.
 
Kapanış programında ise Bahçelievler Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezinde “Manevi Mimarların Tanıtımı ve 15 Temmuz Darbe Kalkışması Şehitlerinin Anılması“ temalı programı düzenlendi. Programa Cumhurbaşkanı başdanışmanı İlnur Çevik, 15 Temmuz Gazilerinden Can Cumru, Osman Nuri Esen, Muhammed Murat Yetişgen, Abdullah Çay ve Üzeyir Civan katıldı. Program öncesinde işitme engelli gençlerin ve ailelerinin katılımıyla İstanbul’da bulunan türbelerin ziyareti ve ziyaret esnasında tarihi bilgilerin işaret dili ile anlatımı gerçekleştirildi.