Samsun'un ev sahipliğinde karate, judo, masa tenisi, tekvando ve plaj voleybolu branşlarında 28 ülkeden sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası sona erdi. Kentte 4 spor salonunda 18 Temmuz'da başlayan şampiyona, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda oynanan masa tenisi karşılaşması ile tamamlandı.
 
Samsun'da gelecek yıl 18-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatı (Deaflympics) için prova niteliği taşıyan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda 28 ülke yer aldı. Turnuvada 101 sporcu ile mücadele veren Türkiye Milli Takımı, beş branşta elde ettiği 22'si altın olmak üzere 62 madalya ile gelecek yıl düzenlenecek olimpiyatlar öncesindeki önemli bir başarı kaydetti.
 
Türkiye, karatede 11 dünya şampiyonluğu kazanarak toplam 26 madalya ile zirveye yerleşti. 19 madalya kazanılan judoda ise Türkiye Milli Takımı, altı defa kürsünün en üst basamağına çıktı. Türkiye, tekvandoda 5'i altın olmak üzere 12 madalya kazanırken, masa tenisini ise 5 bronz madalya ile tamamladı.
 
Turnuvanın son gününde masa tenisi karşılaşmaları gerçekleştirildi. Erkeklerde Slovakya'dan Thomas Keinath altın, Litvanyalı Gintautas Juchna ise gümüş madalya kazandı, Deividas Takinas ile Marek Tutura üçüncülüğü paylaştı. Kadınlarda ise birinciliği Hindistan'dan Soma Kundu'yu mağlup eden Slovak sporcu Eva Jurkova elde etti. Suravi Ghosh ile Zsuzsanna Fekete ise bronz madalya aldı.