Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Ecdada Saygı Kampı” Çanakkale zaferinin 100. Yılı dolayısıyla 31 Temmuz–20 Ağustos tarihlerinde 176 gencin katılımıyla Çanakkale Gelibolu’da gerçekleştirilecek.

Toplam 6 kamp döneminden oluşan ve 18-22 yaşındaki gençlerin katılacağı kampta 10 grup lideri ve 7 aktivite liderinin yanı sıra 2 program sorumlusu da görev alacak.

Gelibolu’da düzenlenen ve gençlerin  Çanakkale Zaferi’nin ruhunu daha iyi anlayabilmeleri için bu yıl ilk kez düzenlenen kampların 1, 4, 5 ve 6. dönemler erkek, 2 ve 3. dönemler ise kız kampçılar için tahsis edildi. Katılımcı gençler dönemin fiziksel koşullarına uygunluğun sağlanabilmesi için betonarme binalarda değil çadırlarda konaklayacaklar.

57. Alay Vefa Yürüyüşünün de yapılacağı  “Ecdada Saygı Kampı” vasıtasıyla  gençlerin milli ve manevi bir bilinç kazanmaları amaçlanıyor.Ayrıca Truva antik kenti, Asos, Çanakkale şehir gezisi yapılacak ve kampçıların bu manevi atmosferi yerinde teneffüs edebilmeleri amacıyla Gelibolu tarihi şehitliği de ziyaret edilecek.