Dijital dönüşümün hızla ilerlediği kamu sektörüne damga vuran yeni projelerin belirlendiği 2018 Kamu Teknoloji Ödül Töreni gerçekleşti. Birçok kamu kurumunun teknoloji projelerinin yarıştığı 2018 Kamu Teknoloji Ödülleri, kamu kurumlarında yer alan CIO, üst düzey yöneticiler ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Büyük ilgi gören ödül töreninde Gençlik ve Spor Bakanlığı hayata geçirdiği Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile "En İyi İnovasyon Projesi" dalında ödüle layık görüldü.

“En İyi İnovasyon Projesi, En İyi Değişim Yönetimi Projesi, En İyi BT Yönetimi Projesi, En Akıllı Şehir Projesi, En İyi İş Verimliliği Projesi ve En İyi Maliyet Verimliliği Projesi” olmak üzere toplam 6 kategoride ödüller sahiplerini buldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çocuk ve gençlerimizi spor branşlarına yönlendirmek, yetenekli çocuklarımızın üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen “Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” ödül almaya hak kazanırken; ödülü Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı temsilen Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet Akın aldı.