Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği uluslararası gençlik ve uzman değişimleri ile gençlerimize ortak tarih, ortak kültür ve kardeşlik bilincinin gelişmesine, devletler ve gençler arasında iyi ilişkilerin, karşılıklı saygı ve dostluğun pekiştirilmesine, gençlerin bireysel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunulmasına imkan tanıyan bir ortam sunmaya devam ediyor.

İstanbul Vefa Gençlik Merkezi ile Makedonya'daki gençlik kuruluşları arasında “Türkülerle Kardeş Coğrafyamız” teması ile düzenlenen gençlik değişiminin ilk etabı İstanbul’da gerçekleştiriliyor. 26 Haziran’da başlayan ve yedi gün sürecek olan programda Makedonya'dan gelen 30 genç İstanbul'daki en önemli tarihi ve kültürel alanları ziyaret etme, milli ve manevi değerler, ortak tarih, türküler gibi konularda münazara ve workshoplar gerçekleştirme fırsatı buluyor. 

Tokat ve Amasya Ortaklığında Türkiye-Almanya Uzman Değişim Programı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Almanya Federal Cumhuriyeti Kadın ve Gençlik Bakanlığı arasında imzalanan “Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği Hakkında Protokol" çerçevesinde Tokat Gençlik Merkezi ile Stadt Lauenburg/Elbe kurumları arasında Amasya Gençlik Merkezi'nin de katılımlarıyla bir uzman değişimi gerçekleştiriliyor. 

İlk etabı 25-30 Haziran 2018 tarihleri arasında Almanya’nın Lauenburg/Elbe şehrinde gerçekleştirilen program kapsamında aralarında Tokat ve Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gençlik çalışanlarının yer aldığı bir uzman heyet gerçekleştirdikleri Belediye Başkanlığı, Türk Aileler Derneği, gençlik merkezi ve okul ziyaretlerinin yanı sıra "sosyal çalışmalarda ikili eğitim" ve "Türkiye'deki gençlik çalışmasında benzerlik ve farklılıklar" temalı çok çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Program kapsamında ayrıca gençlik çalışmalarını yerinde görme, fikir alışverişinde bulunma ve kültürel farklılıkları gözlemleme fırsatı tanıyan çeşitli workshop, eğitim ve sunum faaliyetleri gerçekleştiriliyor.