Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Sultantepe Gençlik Merkezi ‘nin gerçekleştirmiş olduğu maddeye kapılıp gitmeyen, çağını yaşarken geçmişi unutmayıp geleceğe yön veren, cesaretini ve heyecanını her daim diri tutup ben de varım diyen, yürüdüğü yolun istikametinin farkında olan bir gençliğin yoluna kandil olabilmek niyetiyle yola çıktığı '' Genç ve Beytülmakdis '' projesi başlıyor.

’Beytülmakdis için bir şeyler yapmam gerek! Ama ne?’’ diyen gençlerimizle dertleşme projesi olan Genç ve Beytülmakdis projesi ile İstanbul ‘da düzenlenecek eğitimin akabinde Kudüs’e bir gezi gerçekleştirilecek ve Beytülmakdis Gençlik Elçileri oluşturulacak.

Proje kapsamında ayrıca proje boyunca verilecek eğitimler, seminerler ve gerçekleştirilecek ziyaretler ile birlikte gençlerimizin tarih ve medeniyet kavramları üzerine düşünebilen, köklü geçmişimiz hakkında bilgi sahibi olan, günümüz ve gelecek tarihimiz hakkında söz söyleyebilen, çok kapsamlı bir bakış açısıyla yoluna devam eden,  aynı zamanda girişimciliğini geliştirme, başkasının derdiyle dertlenebilme ve genç  bireylerin gönüllü olunduğunda ve güvenildiğinde neler başarabileceğinin ortaya konulması hedefleniyor.

Başvuru Bilgileri ve Açıklamalar

 

1. Program herkese açık ve ücretsizdir. 18-29 yaş arası gençlerimiz başvurabilir.

 

2. Başvurular sadece başvuru formu üzerinden alınacaktır.

Başvuru formu: https://goo.gl/forms/BSmfzuWnKlhHEhL72

 

3.  Seminerler 1 Nisan Pazar, 7, 14, 21, 28 Nisan ve 5,12 Mayıs Cumartesi günleri 10.00 -17.00 saatleri arasında gerçekleşecektir.

 

4.  7 hafta sürecek seminerler, 1 Nisan 2018 – 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Konferans Salonun’ da gerçekleşecektir.

 

5. Proje için son başvuru tarihi 22 Mart 2018’dir. (22 Mart 2018 Perşembe)

 

6. Proje katılımcıları, başvuru formunu doldurmuş oldukları özene göre değerlendirmeye alınacaktır.  Mülakata çağırılmaya hak kazanan gençlere geri dönüş yapılacaktır.

 

7. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Merkezlerine üye olan gençlerin başvurularına öncelik verilecektir.  ( Üyeliğiniz yoksa size en yakın Gençlik Merkezine üye olduktan sonra başvuru formunu doldurmaya başlayabilirsiniz. )

 

8. Başvuru formları değerlendirmesi yapıldıktan  sonra mülakatla seçilen 100 kişi eğitime tabi tutulacaktır. 7 Haftalık eğitim sonunda  proje de devamsızlık yapmayan, yazılı sınav ve mülakatı geçen 40 genç, 4 gece 5 gündüz Kudüs ziyaretine hak kazanacaktır. Kudüs Ziyareti  Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecektir.

 

9. Kontenjan sınırlıdır. Kontenjan üzerinde başvuru olması halinde başvuru sırasına göre değerlendirme yapılacaktır.

 

10. İletişim için gencvebeytulmakdis@gmail.com hesabından bize ulaşabilirsiniz.

Başvuru için tıklayınız: https://goo.gl/forms/BSmfzuWnKlhHEhL72