Başakşehir‘de liselerde eğitim gören öğrencilere sporu aşılamak, yetenek ve becerilerini gözlemleyerek kendilerini geliştirebilecekleri branşlara yönlendirmek amacıyla düzenlenecek olan ''Gençlik Oyunları Festivali'' 5 Şubat 2018’de başlıyor.

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törene Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz ile Olimpik Milli Atlet Merve Aydın, Taekwondo Dünya Şampiyonu Bahri Tanrıkulu ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende ayrıca Başakşehir Belediyesi tarafından 47 okula spor malzemeleri dağıtımı gerçekleştirildi. 5 Şubat 2018 tarihinde başlayacak olan ’Gençlik Oyunları Festivali, mayıs ay’ı içerisinde düzenlenecek spor şöleni ile tamamlanacak.

Gençleri spora teşvik edecek ve yönlendirecek projelerin destekçisi olacaklarını ve büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden İl Müdürümüz Cemil Boz, ‘’ Böylesine anlamlı bir organizasyonu gençlerimizle buluşturan, emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.’’ dedi.