Bakırköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından başlatılan “Spor nedir?” Eğitim ve Konferanslarının bu haftaki konusu obezite ve obezite ile mücadeleydi.

Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencilerinin yoğun ilgisi altında gerçekleşen konferansta öğrencilere spor yaparak boylarının uzaması ve sporcu sakatlanmaları ve obezite konuları üzerine sunum yapıldı.

Bakırköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Albayrak; ''Öğrencilerimizin tereddütlerini gidermek, bilinçli spor yapmalarını sağlamak, yeni neslin problemi olan obezite ile savaşmanın en önemli görevlerimizden olduğunu düşünmekteyiz. Bu yüzden eğitim çalışmalarımız tüm öğrencilerimize ulaşıncaya kadar devam edecek'' dedi.

12-14 yaşlarında boy uzaması hızlı olduğundan ve kaslarda gerginlik söz konusu olabileceğinden kemik-kas sistemi üzerine etki eden tekrarlı ağır yüklemelerde dikkatli olunması gerektiğini vurguladığımız eğitim programında, uzman olmayan kişilerle spora başlamanın yanlış gelişim ve sakatlanmalara zemin hazırlayacağının, gereksiz atıştırmalar yerine düzenli beslenme ve yaş gruplarına uygun planlı bir egzersiz programı ile erken yaşta spora yönlendirilmiş çocukların hem psikolojik hem de fiziki olarak daha sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılacağı belirtildi.

Spor uzmanı Canan Horasanlı, Pilot Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencileri ve Rehber Öğretmen Sezin Gözlükçü eşliğinde eğitim programı tamamlandı.