Japonya'nın Kobe şehrinde yapılan Dünya Dart Şampiyonası'nda Türkiye Genç Milli Takımı, 4 bronz madalya kazanarak genel klasmanda 4. sırada yer aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli sporcuları kutladı. 

3-7 Ekim tarihlerinde Japonya'nın Kobe şehrinde yapılan Dünya Dart Şampiyonası'nda genç milli takım 4 madalya alarak, genel klasmanda da 4. sırada yer aldı. Teklerde genç kızlar kategorisinde Emine Dursun, çift kızlarda Emine Dursun-Melisa Mukaddes Doğan ikilisi ve genç karışık çiftlerde Emine Dursun-Oğuzhan Kaya bronz madalya elde etti. Genç karışık çiftlerde diğer milli sporcular Melisa Mukaddes Doğan-Erdem Bütüner de bronz madalya kazandı.

Büyüklerde ise Mustafa Hanefi Çelebi, Ümit Uygunsözlü, Mürsel Yavuz ve Çağrı Turgut'tan oluşan milli takım, Rusya ve Avustralya'ya mağlup olurken Lüksemburg'u yenmesine rağmen gruptan çıkamadı. Teklerde de Çağrı Turgut ilk turda, Mustafa Hanefi Çelebi, Ümit Uygunsözlü ikinci turda elendi. Çift erkeklerde ise Ümit Uygunsözlü-Mürsel Yavuz ikilisi Fransa'ya, Mustafa Hanefi Çelebi-Çağrı Turgut ekibi Rusya'ya yenilerek turnuvaya veda etti.

2018 Gençler Avrupa Şampiyonası Ankara'da

Şampiyona öncesinde yapılan Dünya Dart Federasyonu Genel Kurul Toplantı gerçekleştirildi. Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonun Başkanı Ahmet Recep Tekcan ve TBBDF Başkan Vekili Mutlu Türkmen'in de katıldığı genel kurulda 2018 Gençler Avrupa Şampiyonası'nın Ankara'da yapılması kararı alındı.

Bakan Osman Aşkın Bak’tan Tebrik Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Dart Şampiyonası'nda 4 bronz madalya kazanan Türkiye Genç Milli Takımı’nı yayımladığı mesajla tebrik etti.

Bakan Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Japonya'nın Kobe şehrinde düzenlenen Dünya Dart Şampiyonası'nda 4 bronz madalya kazanarak genel klasmanda dördüncü sırada yer alan Milli Sporcularımızı kutluyorum. Genç sporcularımızın elde ettiği başarı bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Elde edilen başarıda emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Gelecek yıl ülkemizde düzenlenecek olan Gençler Avrupa Şampiyonası'na başarılı bir şekilde ev sahipliği yapacağımıza inanıyor, sporcularımıza başarılar diliyorum”