Gençlik ve Spor Bakanlığınca Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenmesi uygun görülen projelerin etkin bir şekilde yürütülmesini, sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlarını sağlamaya yönelik olarak 2014 yılından beri proje destek çağrısına çıkılmadan önce ve proje sonuçlarının ilan edilmesi sonrasında, bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapılıyor.

Programda, bir yandan projelerin sağlıklı ve etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamaya yönelik bilgiler verilirken, diğer yandan da bütçe revizyonu ve sözleşmelerin imzalanmasına hazırlık işlemleri gerçekleştirilerek projelerin bir an önce hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

2016-II Genel Çağrı yürütücülerine yönelik olarak 15 Ağustos’ta İstanbul’da başlayan program; Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Carti’nin açılış konuşması ile başladı. Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Bakanlıkça gençlik alanına verilen desteğin önemine dikkat çeken ve Bakanlığın en önemli paydaşı olarak gördüğü sivil toplum kuruluşlarına verdiği desteği gün geçtikçe artırdığını belirtti. Geleceğe dair vizyonu olan bir ülkenin ancak uluslararası alanda rekabet edebilecek bir genç profiliyle amaçlarına ulaşabileceğini vurgulayan Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Carti, Gençlik Projeleri Destek Programının kamu ve sivil toplumun güzel bir işbirliği örneği olduğunu ifade etti.

Bakanlık Müşaviri Ömer Faruk Terzi ise, sivil toplum ile kamu işbirliğinin önemini vurgulayıp, sivil topluma sağlanan desteklerle sivil toplum alanının genişletildiğini; bu sayede de sivil toplum kuruluşlarının toplumumuza sağladığı faydanın arttığını anlattı.

Programın kapanışında konuşan Bakanlık Müşaviri Selim Cerrah da Bakanlığın sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde gençlik alanında önemli çalışmalara imza attığını belirterek bu konudaki çalışmaların güçlü bir Türkiye idealine katkı sağlayacağını ifade etti.

Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da düzenlenen programda; GPDP Tanıtım ve Genel Bilgilendirme, Bütçe Yönetimi ve Sözleşme Uygulamaları, Harcama Süreçleri ve Raporlama, GPDP Yazılım Uygulaması, Görünürlük Standartları ve Etkin Sosyal Medya Yönetimi başlıklarında bilgilendirmeler gerçekleştirildi.