İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 16. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda yüzümüzü güldüren millilerimiz, yurda dönüşte törenle karşılandı. 

1983 yılından bu yana düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’ye tarihindeki ilk şampiyonluğu Londra’da getirerek 200 metre erkekler dünya şampiyonu olan Ramil Guliyev, 400 metre engelli finalinde gümüş madalya kazanan Yasmani Copello, Dünya Şampiyonasında cirit atma finalini beşinci sırada tamamlayarak adını Türk atletizm tarihine yazdıran Eda Tuğsuz, Dünya Atletizm Şampiyonası 4x100 erkekler finalinde ilk kez yarışma başarısı gösteren atletlerimiz ve tüm sporcularımız sevgi gösterileriyle karşılandı.

Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz tarafından çiçeklerle karşılanan milli sporcularımız, aileleriyle hasret giderdi. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, Londra’daki Dünya Şampiyonası’nda Türk atletizminin ilkleri gerçekleştirdiğini kaydederek, “Bütün Türkiye olarak bizi sevince boğan atletlerimizle iftihar ediyoruz. Altyapıya vereceğimiz daha büyük önemle ve yatırımlarla daha güzel ve daha başarılı şampiyonalar yaşayacağımıza inanıyorum” dedi.